Foto: Dirk Smets

Eerste boomkikkers van 2017 ...

boomkikker20170311
In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, zitten boomkikkers zelden echt in de bomen. Ze zitten veel vaker op struiken.

En overwinteren doen ze nog lager: onder houtstapels, in een bladerenhoop, heel af en toe zelfs in een hol in de grond.

Maar op het einde van de winter komen ze weer in actie.

De eerste boomkikker die dit jaar in Diepenbeek gevonden werd, op 11 maart, zat onder een bladerenhoop in de Kempenstraat.

Bij het bijeenharken werd hij ontdekt in de kruiwagen, nog wat vuil van het zand en de bladeren (wat duidelijk te zien is op de foto's). Nog niet echt "lentefris".

Maar twee dagen later werd er op een struik in dezelfde tuin een kikker gevonden die zich reeds zat te warmen in de zon.

boomkikker20170311

En nog twee dagen later weerklonk er twee huizen verder het gekwaak van een boomkikker, die al wilde laten horen wat voor prachtige vent hij was.

De lente is duidelijk al aangebroken in boomkikkerland!

Voor het beheer van het natuurreservaat de Dautenweyers in Diepenbeek, is het interessant om juist te weten waar en wanneer er boomkikkers zijn.

Daarom vraagt Natuurpunt Diepenbeek of mensen die een boomkikker zien of horen, dit met een mailtje willen doorgeven aan Erik Nuyts .

Op zaterdag 6 mei 2017 om 20u30 organiseren we een geleid bezoek, zodat iedereen van het kikkerconcert kan meegenieten. Zie onze activiteitenkalender!


Foto's: Ann De Brabanter


Alle actuaberichten Lees meer