Foto: Dirk Smets

Jos Ramaekers geeft de voorzitter-fakkel door aan Richard Vuurstaek

Jos Ramaekers
Op vrijdag 16 december 2016 heeft Jos Ramaekers, na meer dan 25 jaar, ontslag genomen als voorzitter van Natuurpunt Diepenbeek. Jos zegt Natuurpunt Diepenbeek geen vaarwel, maar wenst meer tijd te besteden aan de invulling van het conservatorschap van Nietelbroeken. Richard Vuurstaek, afdelingssecretaris sedert meer dan 20 jaar, neemt het voorzitterschap van hem over.

Jos heeft in de lange periode dat hij voorzitter was van Natuurpunt een onuitwisbare stempel gedrukt op de vereniging en op de natuurbescherming in Diepenbeek. Hij heeft niet alleen mee aan de wieg gestaan bij de oprichting van de Orchis afdeling Diepenbeek, maar begeleidde de afdeling via Natuur en Milieu naar Natuurreservaten. Na de fusie tussen Natuurreservaten en de Wielewaal leidde dit naar het huidige Natuurpunt.

Jos Ramaekers

Onder de kundige leiding van Jos werd de oorspronkelijke kern en werking rond Dorpsbemden uitgebreid met de Dauteweyers, de Diepenbeekse Maten, Nietelbroeken, Sluisbemden en Den Elst, om de voornaamste gebieden te noemen. Men slaagde er tevens in om de boomkikker te laten verkiezen tot de soort voor de gemeente Diepenbeek. De redding van de boomkikker lijkt ondertussen gerealiseerd.

Jos Ramaekers

Jos ademt natuurbescherming en blijft actief binnen de afdeling. Professioneel blijft hij Co÷rdinator Natuurpunt Limburg. Binnen de afdeling blijft hij deel uit maken van het afdelingsbestuur waar zijn kennis onmisbaar blijft. Als conservator wil hij meer tijd spenderen in zijn geliefd Nietelbroeken.


Jos, Natuurpunt Diepenbeek en de Diepenbeekse natuur zullen je eeuwig dankbaar zijn voor je onverdroten inzet en engagement. Dat we met zijn allen nog van zoveel mooie natuur kunnen genieten in onze gemeente is voor een groot stuk aan jou te danken.

Bedankt, Jos!Alle actuaberichten Lees meer